exposities

In 2023 zullen de volgende exposities plaatsvinden:

De Zaanse KunstSalon
4 febr – 1 april

De galerie organiseert in samenwerking met de Willem Jansen Stichting de Zaanse KunstSalon. Een verkoopexpositie van kunstwerken uit particulier bezit van vooral Zaanse kunstenaars zoals Willem en Chris Jansen en hun tijdgenoten zoals onder meer Freek Engel, Jan de Boer, Frans Mars, Gerrit de Jong en Klaas Bood.

De albums van Koek- en beschuitfabriek Hille
8 april – 13 mei

Dit jaar bestaat de Willem Jansen Stichting 50 jaar en in deze jubileumexpositie toont de stichting uit haar collectie bijna 300 originele aquarellen die zijn gebruikt voor de plakplaatjes van verschillende verzamelalbums die Hille heeft uitgegeven. De aquarellen zijn gemaakt door verschillende kunstenaars zoals Willem Jansen, Rein Stuurman en Bernard van Vlijmen. Een uitgave bij de expositie gaat verder in op de boeiende geschiedenis van dit Zaanse bedrijf en de plaatjesalbums die het uitgaf.

Zonder Haast – hedendaags realisme bij Galerie Staphorsius
Zonder Haast: 20 mei – 26 augustus

Natuurlijk Natuur
9 september – 23 december

De twaalfde editie van deze jaarlijks terugkerende tentoonstelling. Een tentoonstelling van beelden, tekeningen en schilderijen met het thema Natuur. Het gevarieerde aanbod van kunstwerken is van de hand van (inter) nationaal bekende kunstenaars, die toonaangevend zijn op dit gebied

De exposities zijn vrij toegankelijk met ruime parkeergelegenheid.

Geopend: dinsdag t/m zaterdag, 9 – 17 uur
Galerie Staphorsius
JJ Allanstraat 287b
1551 RG Westzaan
075-6143000

 

 

 

 

Comments are closed.