Natuurlijk Natuur

Natuurlijk Natuur – 7 oktober tm 30 december 2017 – een buiten-gewone expositie bij Galerie Staphorsius

Galerie Staphorsius in Westzaan bestaat dit jaar 50 jaar en sluit dit jubileumjaar af met de 8e editie van de thema-expositie Natuurlijk Natuur. Ook dit jaar is de galerie er weer in geslaagd om een gevarieerde collectie werken bijeen te brengen afkomstig van nationaal en internationaal befaamde kunstenaars. Een aantal van hen mag ondertussen tot de vaste collectie van Natuurlijk Natuur worden gerekend, maar ook andere kunstenaars met nieuw en verrassend werk hebben zich hierbij aangesloten.

Schilderijen in verschillende technieken en stijlen, variërend van hedendaags realisme tot in een meer impressionistische stijl of werken gemaakt in de tijdrovende scraperboard techniek, waarbij met fijne krasjes in een ondergrond een afbeelding tot leven wordt gebracht. Objecten ontbreken ook deze keer niet, uitgevoerd in verschillende materiaalsoorten zoals hout, steen en brons en zelfs beelden opgebouwd in het toepassen van draadkunst. En alle werken gerelateerd aan wild-life art, de natuur om ons heen maar ook het gewone buitenleven. Maar dan op een buitengewone manier vastgelegd.

Met dit jubileumjaar geeft de galerie ook aandacht aan de Zaanse kunstenaar en illustrator Rein Stuurman (1900-1984), die indertijd grote bekendheid verwierf met zijn illustraties voor de eerste Nederlandse vogeldetermineergids ‘Zien is Kennen!’. Begin van dit jaar bracht de galerie een prachtig geïllustreerde biografie over zijn leven en werk uit. Tijdens de expositie Natuurlijk Natuur wordt het boek in een beperkte oplage in combinatie met een originele vogeltekening van Rein Stuurman aangeboden. Bekijk HIER de brochure in PDF-formaat.

Natuurlijk Natuur is geopend: 7 oktober – 30 december 2017 – di t/m za van 9.00 – 17.00 uur

 

Sunday’s@Staphorsius 

Tijdens Natuurlijk Natuur is de galerie een aantal zondagen geopend, waarbij verschillende kunstenaars aanwezig zullen zijn om hun werk toe te lichten en demonstraties te geven.

Zondagopening 13.00 – 17.00 uur op:
8 en 22 oktober
5 en 19 november
3 en 17 december
2e Kerstdag 26 december

 

Comments are closed.