Zonder Haast

Hedendaags realisme bij Galerie Staphorsius

Galerie Staphorsius in Westzaan organiseert deze zomer de vierde editie van de expositie Zonder Haast, met ook dit keer een gevarieerd aanbod van schilderijen en objecten van vermaarde nationale en internationale kunstenaars.

Rust is ook dit keer het centrale thema, en houdt de expositie de kijker een spiegel voor over de haastcultuur waarin we leven. Hierbij wordt verwezen naar een wijze spreuk van de Chinese filosoof Lao Tse die zegt dat ook de natuur zich niet haast, en toch is alles prachtig, en er dus geen reden is om keer op keer maar sneller en meer te willen. Hiermee wordt de parallel getrokken met de kunst van bijvoorbeeld een schilderij of de bewerking van een kunstobject in onder meer brons en hout. Dit alles naar werkelijkheid gemaakt en uitgevoerd in hedendaagse realistische stijlen.

Sundays@Staphorsius
Op de zondagopeningen geven verschillende kunstenaars demonstraties van hun werk. Zo geeft op 18 juni vazendraaier Jos Handgraaf inzicht in de kunst van houtdraaien- en bewerken. Hij laat zien hoe op gevoel een vorm met uiterst dunne wanddikten ontstaat waarbij uiteindelijk de tekening en structuur van het hout de uiteindelijke vorm bepaalt. Ook licht hij het cruciale proces van het drogen toe. Ook beeldhouwster Hennie Unkel gaat met haar werk van figuratieve en wat geabstraheerde beelden in brons aan de slag.

Op de slotdag op 17 september zullen drie kunstschilders hun werk demonstreren. Meg den Hartog laat zien hoe haar schilderijen in soms wel tientallen laagjes verf worden opgebouwd. Ger Supheert laat zien hoe hij verroeste en verweerde materialen in zijn werk combineert met fijn schilderwerk. Tot slot demonstreert Erik Zwaga zijn werk in een klassiek realistische stijl welke hij uitwerkt met soms een hedendaagse knipoog.

Klik HIER om de brochure te bekijken in PDF formaat

Galerie Staphorsius, J.J. Allanstraat 287b, Westzaan
17 juni tot en met 17 september 2017

Dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondagopening: 18 juni en 17 september van 13.00 tot 17.00 uur

Comments are closed.