Zomerexpositie Zonder Haast

Zomerexpositie Zonder Haast – Hedendaags realisme bij Galerie Staphorsius

23 juni – 23 september 2018

Galerie Staphorsius in Westzaan presenteert deze zomer de lustrumeditie van de expositie Zonder Haast. Vanzelfsprekend staat het stilleven hierbij weer centraal met werken in verschillende technieken van nationaal en internationaal bekende kunstenaars. Niet alleen werken voor aan de wand, van (hyper) realisme tot een meer impressionistische stijl, maar ook beelden en objecten voor in de vrije ruimte

Rust is ook deze keer het centrale thema. Galeriehouder Rob Staphorsius licht toe: “We zijn allemaal 24/7 online en de verschillende platformen van sociale media nemen daar een centrale plaats in. Dat ene snelle symbooltje van een duimpje omhoog lijkt soms wel de plaats in te nemen van oprecht gemeende aandacht. Ook kijkend naar kunst bijvoorbeeld; hoeveel luttele seconden staat een bezoeker van een museum nog stil bij een kunstwerk? Er wordt nog snel even een selfie genomen met een kunstwerk en direct gedeeld op een van de platformen. Er lijkt geen tijd meer om met aandacht te kijken. Onze lustrumeditie van de zomerexpositie Zonder Haast geeft de mogelijkheid om hier even los van te komen en te genieten van de prachtige kunst die we ook deze keer weer bijeen hebben kunnen brengen”.

Zaterdag 8 september is de ‘Dag van Westzaan’ op deze zaterdag zullen wij ook diverse demonstraties hebben van verschillende kunstenaars.

Ook open op zondag 24 juni 2018 en 23 september 2018. Op deze zondagen worden er demonstraties gehouden van verschillende kunstenaars.

Comments are closed.