Natuurlijk Natuur (okt – dec)

Galerie Staphorsius presenteert dit jaar de 11e editie van de verkoopexpositie Natuurlijk Natuur. Ook deze keer is een uitgebreide collectie te zien van beelden, tekeningen en schilderijen, allemaal geïnspireerd op de natuur, het landschap en het boerenlandleven.

Dit keer tonen we werk van maar liefst 25 kunstenaars, waarvan een aantal nieuwe gezichten, en dit uit zowel binnen- als buitenland.  Zo hebben we voor het eerst werk van Jeroen Verhoeff in de expositie. Zijn schilderijen gaan vooral over de wilde natuur, en bijzonder is dat hij eerst een flexibel model maakt van het dier wat hij wil vastleggen om zodoende de juiste actie en dynamiek in het ontwerp van het schilderij te kunnen bepalen. Natuurlijk mag vee kunst niet ontbreken en hebben we voor het eerst werk van de in Iran geboren kunstschilder Ahmad Haraji, met zijn zeer realistische veestukken. In dit genre hebben we ook werk van hedendaagse schilder Kees van de Nes, en ook werk van een aantal bekende Hollandse meesters zoals Jacob Maris, Anton Mauve en Freek Engel.

Verder is onder meer werk te zien van glaskunstenaar Jacob Bos, realistisch keramist Geert Schuurman, bronzen beelden van de Belg Pieter van den Daele, en schilderijen van de Française Laurence Saunois die internationaal al meerdere prijzen en onderscheidingen in wacht wist te slepen.

De expositie is vrij toegankelijk met ook ruime parkeergelegenheid.

Expositie Natuurlijk Natuur: 2 oktober – 26 december.
Geopend: Dinsdag – zaterdag van 9 – 17 uur. Zondag 26 december 13 – 17 uur.

Klik hier voor de uitnodiging

Comments are closed.