Natuurlijk Natuur 2023

Dit najaar kan bij Galerie Staphorsius de verkoopexpositie Natuurlijk Natuur worden bezocht met een uniek aanbod van kunstwerken met de natuur en het landschap als centrale thema. De schilderijen en beelden van internationale allure vormen een ode aan de grootse schoonheid van de planten- en dierenwereld.

Zo zijn er meerdere werken te zien van de Belgische Madeleine van der Knoop, die wereldwijde bekendheid geniet met haar imponerende bronzen sculpturen, die ze met veel realisme en een persoonlijke toets weet te creëren. Dé blikvanger van de expositie is haar beeld op ware grootte van een zeearend van meer dan twee meter hoog met een gewicht van meer dan 300 kg. In een prachtig patina toont het de roofvogel in volle vlucht, met zijn vleugels gespreid en zijn klauwen klaar om een prooi te grijpen. Het indrukwekkende beeld is een symbool van kracht, vrijheid en schoonheid, en een imposant eerbetoon aan deze majestueuze vogel.

Ook de schilderijen van de kunstschilder Stefano Zagaglia trekken de aandacht. De Italiaan legt zich volledig toe op het schilderen van wildlife, vooral die van het Afrikaanse continent. Hij werkt in een realistische stijl, waarbij veel aandacht wordt besteed aan details, kleuren en lichttonen. Hiermee weet hij de dieren op een expressieve manier weer te geven, alsof ze elk moment uit het doek tot leven kunnen komen. Zijn creaties zijn een hommage aan de schoonheid en de diversiteit van de natuur, maar ook een waarschuwing voor de serieuze bedreigingen die deze momenteel ondergaat. Zagaglia won meerdere internationale erkenningen voor zijn werk, zoals de prestigieuze award Wildlife artist of the year en is momenteel een van de meest toonaangevende kunstschilders in dit genre. Zijn werk wordt dan ook overal in de wereld gezocht en geëxposeerd.

Er zijn ook schilderijen te zien van Paul van Ernich, die werkt in klassieke technieken die zelfs teruggaan tot die van de 17e -eeuwse grote meesters. Hij schildert al tientallen jaren en verfijnde zijn techniek steeds verder; zijn grote passie voor het ambachtelijke van de schilderkunst is hierbij onveranderd gebleven. Van Ernich werkt met veel detail, kleur en lichteffecten en creëert zo een harmonieuze en serene sfeer in zijn verrassende schilderijen waarmee hij ook de schoonheid en vergankelijkheid van het leven weet te vangen. Hij won met zijn werk al meerdere prestigieuze (inter)nationale onderscheidingen.

Verder is werk van Gisèle Vacca in de expositie opgenomen. Na het afronden van haar opleiding aan de Kunstacademie in Brussel werkte Vacca een periode in Veneto in Noord-Italië om haar schilderstijl verder te verfijnen tot uiteindelijk een intrigerend realisme, met een neiging naar het magisch realisme. In haar werk is ze vooral door de onderwaterwereld gefascineerd, waarin de speling van het licht centraal staat om dit met subtiele kleurschakeringen te sublimeren. Vacca exposeert in tal van landen en haar werk vindt zijn weg naar collecties over de gehele wereld.

Met Dick van Heerde werkt de galerie al langer samen en zijn werk is ook deze keer vertegenwoordigd. Zijn fascinatie voor Afrika en het uitgestrekte steppelandschap met de dieren in hun natuurlijke omgeving geeft hij weer in zijn vaak monumentale schilderijen.

De expositie laat werk zien van negentien kunstenaars waaronder verder Renso Tamse, Pieter Vanden Daele, Marjolein Kruijt, Marcel Witte, Pieter Verstappen en Ute Bartels.

De expositie is vrij toegankelijk en er is ruime parkeergelegenheid.

Expositie Natuurlijk Natuur – 9 september t/m 23 december 2023
Galerie Staphorsius
J.J. Allanstraat 287b

Klik hier voor de brochure

 

Comments are closed.