Natuurlijk Natuur 2022

8 oktober opent Kunstgalerie en Lijstenmakerij Staphorsius de 12e editie van de jaarlijkse verkoopexpositie Natuurlijk Natuur. Ook deze keer toont de galerie een uitgebreide collectie van beelden, tekeningen en schilderijen, allemaal geïnspireerd op de natuur, het landschap en het boerenlandleven.

“Elk jaar is het weer een leuke uitdaging”, begint galeriehouder Rob Staphorsius enthousiast, “om samen met een groep kunstenaars een mooie en evenwichtige expositie voor onze relaties samen te stellen. We beginnen hier al in het vroege voorjaar mee. En dit jaar al voor de twaalfde keer! Enerzijds doen we dit met nieuw werk van een min of meer vaste groep gevestigde namen in dit genre. En anderzijds met een aantal nieuwe namen waarmee we in contact zijn gekomen. Bij elkaar zijn het deze keer meer dan 20 kunstenaars die meedoen. We zijn verheugd dat we deze keer weer werk kunnen laten zien van de Italiaan Stefano Zagaglia, een pursang wildlife schilder die een grote internationale reputatie geniet. Zijn werk wordt over de hele wereld gezocht en geëxposeerd. Jaarlijks verblijft hij een periode in Afrika, en hij ziet zijn werk ook als een eerbetoon aan de prachtige natuur die daar is te vinden. En met succes; zo won hij met zijn werk al meerdere prijzen op prestigieuze internationale evenementen. Verder tonen we dit jaar voor het eerst werk van Paul Jansen. De koe is al vele jaren zijn belangrijkste thema, maar in tegenstelling tot de vroegere veeschilders, waarbij het vee vooral als onderdeel en verfraaiing van het landschap fungeerde, plaatst Paul de koe zodanig op de voorgrond dat er meestal geen plaats meer is voor het landschap. Zo schildert hij eigenlijk de koe als individu met een eigen ziel en een eigen persoonlijkheid. Ook Marcel Witte doet dit jaar weer mee. In zijn realistische werk laat hij dieren figureren die iets ‘vertellen’. Humor en een stukje positieve maatschappijkritiek zijn hierbij nooit ver weg.”

Verder is er onder meer werk te zien van glaskunstenaar Jacob Bos, realistisch keramist Geert Schuurman, bronzen beelden van de Belg Pieter vanden Daele, schilderijen van de Française Laurence Saunois, en indrukwekkende sculpturen van Cedric Laquieze.

De expositie is vrij toegankelijk met ook ruime parkeergelegenheid.

Expositie Natuurlijk Natuur: 8 oktober – 24 december.
Geopend: Dinsdag – zaterdag van 9 – 17 uur.

Klik hier voor de brochure

 

Comments are closed.