Abraham en de Muze

Tentoonstelling Abraham en de Muze  – 14 januari – 25 maart 2017

Galerie Staphorsius viert 50-jarig jubileum met tentoonstelling “Abraham en de Muze”

In de afgelopen jaren hebben tal kunstenaars in onze sfeervolle galerie te Westzaan geëxposeerd. Niet alleen werk van vele Zaanse kunstenaars, maar ook dat van landelijke en zelfs internationaal bekende namen was te zien. Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van onze galerie zullen zeventig van deze kunstenaars hun beste werk, door hun “Muze” geïnspireerd, laten zien. Het resultaat is een zeer gevarieerd kijkspel, met werken in verschillend genres en technieken en dit ook in een brede prijsklasse.

De galerie is in al die jaren uitgegroeid tot een toonaangevende kunsthandel met een breed scala aan producten en diensten, zoals inlijstwerk met een keuze uit meer dan duizend verschillende lijstprofielen en honderden kleurvariaties voor passe partouts, schoonmaak- en restauratiewerkzaamheden voor schilderijen en andere kunstwerken, het uitvoeren van taxaties, verhuur van kunst en uiteraard de handel in kunstwerken waaronder ook topografische kaarten en prenten.

REIN STUURMAN EN NICO DE HAAN
Met dit jubileum geeft Galerie Staphorsius ook aandacht aan de Zaanse kunstenaar Rein Stuurman (1900-1984), die indertijd grote bekendheid verwierf met zijn illustraties voor de eerste Nederlandse vogeldetermineergids ‘Zien is Kennen!’. Een schitterende biografie over zijn “Leven met vogels” wordt ter gelegenheid van dit jubileum door Galerie Staphorsius uitgegeven. Niemand minder dan de bekende vogelkenner Nico de Haan schreef het voorwoord voor deze rijk geïllustreerde uitgave. Het boek zal ter gelegenheid van de opening van de expositie op 14 januari 2017 om 15.00 uur worden gepresenteerd. Ook zullen 150 nog niet eerder voor het publiek getoonde werken van Rein Stuurman zijn te zien, welke in bruikleen werden ontvangen van het Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden.

Openingstijden: dinsdag tot zaterdag 9.00 – 17.00. Ook geopend op zondag 15 januari van 13.00 – 17.00. De biografie van Rein Stuurman is verkrijgbaar bij de galerie, maar deze is ook online te koop (klik HIER)

Comments are closed.